واسه همه داره، منبع خیلی غنی از ویتامین سیه. میزان مصرف: یک پیمانه توت فرنگی شامل ۹۷،۶۱ میلی گرم ویتامین سی (%۱۶۳ میزان لازم مصرف روزانه) و ۵۳ کالریه.

گوجه فرنگی خشک

گوجه فرنگی که زیر نور آفتاب خشک می شه، مثل دیگر میوه های خشک محبوبیت خیلی داره، چون که فارغ از طعم جالبش، منبع خیلی خوبی از ویتامین سی، ویتامین K، پتاسیم و آهنه. اجناس فرآوری شده گوجه فرنگی خشک که در روغن بسته بندی شده ان، در بعضی مغازه ها پیدا می شن، ولی شما خودتون می تونین گوجه فرنگی ها رو به شکل طولی برش بزنین و اون رو در خطر نور خورشید بذارین تا خشک شن. میزان مصرف: یک پیمانه گوجه فرنگی شامل ۱۱۱،۹۸ میلی گرم ویتامین سی (%۱۸۷ میزان لازم مصرف روزانه) و ۲۵ کالریه.

پیازچه

یک قاشق چای خوری پیازچه ی ریزشده می تونه طعم پیاز ملایمی به غذای تون بخشیده و ویتامین ها و املاح معدنی متنوعی رو به بدن تون بده. پیازچه منبع خیلی خوبی واسه ویتامین سی هست و می تونه به کاهش کلسترول و فشار خون و جلوگیری از دچار شدن به سرطان کمک کنه. از پیازچه می تونین در نیمرو، سوپ ها و پوره ی سیب زمینی استفاده کنین. میزان مصرف: یک قاشق چای خوری پیازچه شامل ۱،۷۴ میلی گرم ویتامین سی (%۳ میزان لازم مصرف روزانه) و ۱ کالریه.

ریحان خشک

سبزی های خشک نسبت به سبزی های تازه طعم غلیظ تری پیدا می کنن، پس اگه شمام از طرفداران سبزی های خشک هستین، حتما از ریحان خشک به خاطر ویتامین سی اون در غذاهای خود استفاده کنین. یک قاشق غذاخوری از ریحان خشک شامل ۲ درصد از ویتامین سی مصرف روزانه س و کالری خیلی کمی هم داره. ریحان خشک با غذاهایی که از زیتون، سیر یا گوجه فرنگی به عنوان مواد اصلی استفاده می کنن، عالی جور درمی آید. میزان مصرف: یک قاشق چای خوری ریحان خشک شامل ۱،۲۲ میلی گرم ویتامین سی (%۲ میزان لازم مصرف روزانه) و ۵ کالریه.

گرمک

می دونستید که گرمک به خونواده ی خیار تعلق داره؟ البته هر دو هم خونواده هم میزان بالایی از ویتامین سی دارن، به طوری که یک قاچ از گرمک (یا حدود یک هشتم اون) شامل ۳۴ درصد از ویتامین سی مصرف روزانه لازم واسه بدنه. گرمک ضمنا به سلامت ریه، جلوگیری از دچار شدن به امراض قلبی و کاهش استرس هم کمک می کنه. به علاوه، گرمک پر از ویتامین A و پتاسیم همه. میزان مصرف: یک قاچ گرمک (یا حدود یک هشتم یک گرمک متوسط) شامل ۲۰،۱۹ میلی گرم ویتامین سی (%۳۴ میزان لازم مصرف روزانه) و ۱۹ کالریه.

گشنیز خشک

گشنیز خشک که بخشی از بذر گیاه گشنیزه، بیشتر در فرهنگ غذایی آسیا، آمریکای جنوبی و سواحل مدیترانه بکار گرفته می شه. گشنیز خشک منبع عالی واسه ویتامین سی و منیزیومه اما بیشتر مردم گشنیز رو به خاطر طعم دلنشین و ظریفی که به غذاها می ده، می شناسند. سعی کنین گشنیز خشک بیشتری رو در غذاهای خود استفاده کنین تا از فواید مختلفش واسه سلامتی خود هم بهره مند شید. میزان مصرف: یک قاشق چای خوری گشنیز خشک شامل ۱۱،۳۳ میلی گرم ویتامین سی (%۱۹ میزان لازم مصرف روزانه) و ۶ کالریه.

این مطلب رو هم توصیه می کنم بخونین:   پیروی از یک رژیم غذایی باروری در زمان آمادگی واسه بارداری و بهبود باروری یکی از بهترین تغییراتیه که میشه واسه پیشرفت سلامتی انجام داد. تحقیقات زیادی نشون دادن که اِعمال تغییراتی خاص در رژیم غذای می تونه باروری رو بهبود ببخشد، از سقط تکراری جلوگیری کنه و بارداری سالم رو تضمین کنه.- قسمت 2

پودر میخک

میخک آسیاب شده مثل خیلی از دیگر ادویه ها منبع خوبی از ویتامین سیه و بیشتر به مقدارهای کمی در غذاهای مختلف اضافه می شه. یک قاشق غذاخوری میخک آسیاب شده ۵،۶۶ میلی گرم ویتامین سی فراهم می کنه که برابر ۹ درصد از مصرف لازم روزانه ی بدنه. میخک آسیاب شده بیشتر در غذاهای آسیایی و هندی مورد استفاده قرار میگیره و یکی از خصوصیات مهم اون کمک به دستگاه گوارشه. میزان مصرف: یک قاشق چای خوری میخک آسیاب شده شامل ۵،۶۶ میلی گرم ویتامین سی (%۹ میزان لازم مصرف روزانه) و ۲۳ کالریه.

انبه

انبه میوه ای خوش رنگ، خوش طعم و پر از ویتامین ها و املاح معدنیه و می تونه ضامن سلامت و تندرستی تون باشه. یک میوه ی متوسط انبه تقریبا تموم نیاز مصرف روزانه ی ویتامین سی بدن تون رو تأمین می کنه. انبه ضمنا منبعی عالی واسه ویتامین های A، E و B6ه و املاح معدنی چون فیبر، مس و پتاسیم رو هم در خود جای داده. میزان مصرف: یک میوه ی انبه شامل ۵۷،۳۴ میلی گرم ویتامین سی (%۹۶ میزان لازم مصرف روزانه) و ۱۳۵ کالریه.

زعفران

از اونجا که تولید مقدار کمی از زعفران کار و سعی خیلی می طلبد و شکوفه های اون هم مقدار کمی زعفران تولید می کنن، این ادویه ی اصیل ایرونی یکی از گران قیمت ترین ادویه های جهانه. اگه از عهده ی هزینه ی خرید اون برمی آیید، همیشه از زعفران در غذاهای مختلف خود بهره بگیرین تا طعم، رنگ و عطر خوشی به غذاهای خود ببخشین و ضمنا درمانی خوبی واسه آسم، سیاه سرفه، مشکل بی خوابی، سوزش سر معده، افسردگی و خیلی از امراض و مشکلات دیگر داشته باشین. زعفران ضمنا منبع خوبی واسه ویتامین سی، منیزیوم، آهن و پتاسیمه. میزان مصرف: یک قاشق چای خوری زعفران شامل ۰،۸۱ میلی گرم ویتامین سی (%۱ میزان لازم مصرف روزانه) و ۳ کالریه.

پرتقال

پرتقال معروف ترین و پراستفاده ترین منبع ویتامین سی در تموم جهانه. آب پرتقال تازه می تونه منبعی غنی و آسون واسه جذب ویتامین سی باشه، اما خوردن خود گوشت میوه می تونه فواید زیاد دیگری هم واسه سلامتی تون داشته باشه. پرتقال منبعی عالی واسه اسیدفولیک، پتاسیم، ویتامین های گروه B هم به حساب می رود. میزان مصرف: یک میوه ی پرتقال شامل ۳۶،۱۱ میلی گرم ویتامین سی (%۶۰ میزان لازم مصرف روزانه) و ۳۵ کالریه.

بیشتر مردم آنتی اکسیدان ویتامین سی رو درمان مؤثری واسه علائم سرماخوردگی و آنفولانزا می شناسند، در حالی که اثر ویتامین سی بر دستگاه ایمنی بدن از یکی به یکی دیگر متفاوته، ولی مصرف کافی روزانه ی ویتامین سی در رژیم غذایی تون واسه سلامت پوست، استخوان، قلب و رگ ها اهمیت به سزایی داره.

برگرفته از: Bembu


۱۴۰۰۰تومان


۷۰۰۰تومان